Online fiets magazine

Al het nieuws over een fiets, fietsen en fietsers op één site!

Nieuwe fiets kopen?

Posted on | mei 17, 2011 | 2 Comments

Fietsenwinkel Koos van de Put Tweewielers in WezepBen je een van plan een nieuwe fiets te kopen en wil je gebruik maken van het fietsplan? Dan kun je maar beter opschieten en gebruik maken van het fietsplan in de oude stijl want dat gaat per 2013 definitief verdwijnen en in sommige gevallen zelfs in 2012.

Wat is er aan de hand?

Het fietsplan, een initiatief van het rijk om mensen op de fiets te krijgen om zo het milieu te ontlasten, file problemen op te lossen en iets aan de gezondheid van
haar onderdanen te doen, gaat verdwijnen. Het is een maatregel om ondoorzichtige regels en niet te controleren subsidies te laten verdwijnen. In dit geval zal het fietsplan opgaan in een veel algemenere regel: de werkkostenregeling. De WKR zal verschillende belastingvoordelen  die nu seperaat aan werknemers aangeboden kunnen worden bundelen tot een algemenere regel. Het gaat te ver om deze nieuwe WKR in detail te beschrijven maar duidelijk is dat werkgevers heel veel minder aan hun personeel onbelast kunnen gaan uitgeven.

En nu?

Het is duidelijk dat het fietsplan voor veel werkgevers geen prioriteit zal hebben. Denk aan representatiekosten en opleidingen die waarschijnlijker belangrijker zullen zijn. De kans is groot dat werknemers daarom niet meer met belastingvoordeel een fiets kunnen aanschaffen. Op een fiets van €749,- (wettelijk
maximum) kan dat zo maar €389,48 schelen als je de fiets bijv met je bruto vakantiegeld betaald.

Fiets kopen

De verleiding is groot om nu direct naar de winkel te stappen om een fiets aan te schaffen via het fietsplan. Want een fiets met 52% korting dat wil iedereen natuurlijk wel. Maar let op; wettelijk gezien zal je dan toch echt de helft van de dagen op de fiets naar je werk, naar het station of naar de carpoolplaats moeten komen. (en dat is nu net de reden waarom deze regeling afgeschaft wordt want dit valt natuurlijk nooit te controleren) Verder moeten we je er ook op attenderen dat je werkgever NIET verplicht is om je deze regeling aan te bieden. Maar grote kans dat hij dat nog voor dat de WKR in gaat wel zal willen doen!

Een gewaarschuwde fietser telt voor twee. En als rasechte Nederlanders kunnen we zo,n korting natuurlijk niet laten liggen ;-)

Advertentie: >fietzitjes en fietstassen, slechts €2,95 verzendkosten boven de €50,- gratis – www.gobiking.nl

Share

Related posts:

 1. Hoe werkt het?
 2. Koos van de Put geeft de mensen hun geld terug

Comments

2 Responses to “Nieuwe fiets kopen?”

 1. Eric
  november 24th, 2011 @ 21:26

  Hahahaha….dit toont het niveau van deze website…..zeer laag dus!

  Als jullie echt professioneel waren zouden jullie eerst jullie info checken, en dan publiceren…

  Er rijden meer dan 100.000 gerenomeerde Nederlandse fietsen rond met een batterij van hetzelfde merk en dezelfde leverancier als de Belgische bpost

  Ik begrijp nu waarom jullie minder dan 10 bezoekers per dag hebben op jullie website…

  Doe zo verder…

 2. admin
  november 25th, 2011 @ 08:54

  Bedankt voor uw sportieve reactie! We waarderen uw reactie en uw betrokkenheid bij dit onderwerp en hopen u hier nog vaker terug te mogen zien.

Leave a Reply